Skip to content

5 tipů pro Influencery

Sám sobě zákazníkem

Vybírej výrobky, kterým věříš, a vyzkoušej si je s předstihem (pokud je to možné). Pokud narazíš na produkt, o kterém nic nevíš, ale odpovídá Tvému obsahu, ujisti se co nejvíce o jeho kvalitě. Přečti si o produktu, používej ho, seznam se s ním. Samozřejmě, každý produkt si hned nezamiluješ, ale to nevadí, znalost jiných produktů Ti pomůže rozšířit obzor.

Zapadá do Tvého obsahu

Tohle je jasná věc, ale je tak důležitá, že stojí za to zdůraznit. Hledání produktů, které souvisí s Tvým blogem/obsahem, je pro úspěch nezbytné. Buď kreativní. Pokud píšeš například blog o cestování, není třeba se omezovat např. jen na navštívené destinace, ale svou tvorbu můžš doplnit o tipy na levnější lety (Skyscanner), na cestovní pojištění (Axa), vybavení na cestu (4camping), a nebo třeba jakou používáš techniku – foťák, mobil (Mall). Prostě vše související.

Více značek z jedné kategorie

Pokud píšeš o jedné kategorii, svému publikum doporučuješ určitý produkt. Nemusíš se omezovat pouze na jednoho inzerenta/e-shop. Podívej se na přímou konkurenci e-shopu, který už propaguješ, jestli nemají podobné či stejné výrobky, které by seděly s Tvým zaměřením. Principem affiliate marketingu je propojit Tě s co nejvíce značkami.

Mysli jako Tvůj čtenář

Pokud propaguješ nějaký konkrétní produkt, měl bys brát hlavně zřetel na to, jestli to zajímá Tvé čtenáře/odběratele. Jestli to zapadá do Tvého obsahu tvorby. Prvním krokem je přesné porozumění, kdo je Tvou cílovou skupinou.

Existuje několik způsobů, jak to udělat, vše začíná vytvořením profilu zákazníka. Pokus se být co nejpřesnější. Pokud již máš velkou skupinu sledujících, vyzvi je, ať Ti pomohou určit, co je zajímá, co lidé v současné době nejvíce kupují.

Kvalitní produkt a značka

Výrobek musí být dobrý. Spokojení zákazníci jsou pro dlouhodobý úspěch to nejlepší. Proto by měl být produkt, na který své publikum odkazujete, opravdu super. Nejdůležitější kritérium pro výběr produktu je Tvá vlastní vášeň. Lidé dají hodně na emoce. Tvůj čtenář pozná, jestli máš produkt rád či ne.